Gyászfeldolgozás Módszer® Csoportos Támogató Program

A Gyászfeldolgozás Módszer® Csoportos Támogató Program során közösségben sajátíthatod el a veszteségek hatékony érzelmi feldolgozását. A programban való részvétellel nemcsak a jelenlegi gyászodat tudod feldolgozni, hanem más korábbi és jövőbeli veszteségeidet is kezelni tudod.  A programot követően a módszer rendszeres alkalmazásával a háborgó lelked békére lel.

 

 

Gyászfeldolgozás Módszerről

Gyászfeldolgozás Módszer®  John W. James és Russell Friedman által kidolgozott, Egyesült Államokból származó, egyszerű cselekvésprogram, amelynek elvégzése mindenki számára meghozza a várva várt valódi enyhülést, és az életbe való visszatérést, akármilyen tragédia törte is össze a szívét.

 

Nemcsak szerettünk halála esetén élhetjük át a gyászt, hanem egészségügyi állapotunkban bekövetkezett változások, válás, munkahely elvesztése vagy váltás, anyagi biztonság megrendülése, természetes sorsfordulókkal és a fejlődéssel járó szükségszerű veszteségek esetén is. Vagyis még olyankor is, amikor egy várva várt esemény köszönt be az életünkbe – például új otthonunkba költözünk, lediplomázunk és kilépünk a munka világába vagy akár kisbabánk születik.

Gyászolhatsz olyankor is, ha szeretted egészségügyi állapotában áll be olyan fordulat, hogy már nem tudtok a régi, megszokott módon kapcsolódni, beszélgetni. Akkor is átélheted a gyászt, amikor azt érzed, hogy az életed nem úgy sikerült, ahogy szeretted volna.

 

A Gyászfeldolgozás Módszer® kidolgozását az a tapasztalat hívta életre, hogy azok az ismeretek és tanácsok, amelyeket napjainkban a gyászról és annak feldolgozásáról tudunk, felszínesek és nem segítenek az érzelmi megkönnyebbülésben. Megszűntek a hagyományos társadalmi rítusok, melyek segítették az akut gyász érzelmi szabadon engedését, és a közvetlen kapcsolatainkban is tapasztalható elmagányosodás sem segíti a veszteségeink feldolgozását.

 

A Gyógyulás a gyászból kézikönyv programján végighaladva a Módszer Specialistái segítik a gyászolókat abban, hogy beazonosítsák feldolgozatlan veszteségeiket és a program feladatainak elvégzésével megismerjék a feldolgozás élményét és egy élethosszig tartó eszközt kapjanak a veszteségeik feldolgozásához.

Gyászfeldolgozás Módszer® Csoportos Támogató Program
Gyászfeldolgozás Módszer® Csoportos Támogató Program

Gyászfeldolgozás Módszer® elsajátításáról

A Gyászfeldolgozás Módszer® célja, hogy a lezáratlan kapcsolatok érzelmi beteljesülésének elérésével megtörténhessen a történtekkel való megbékélés, aminek eredményeként visszakapjuk a boldogabb és teljesebb életre való eredendő képességünket és energiánkat.

Érzelmileg biztonságos, megtartó és szeretetteljes környezetben kísérlek a programon, ami során

  • beszélni fogunk arról, hogy mi a gyász és mit jelent a gyászfeldolgozás
  • megismerjük a gyász tipikus és egészséges ismérveit, valamint a feldolgozatlan gyász jeleit
  • felfedezzük azokat az átmeneti energiafelszabadítókat, amelyekkel elfedjük a gyászunkat
  • felderítjük azokat a veszteségeket, amelyek negatívan befolyásolják mai életünket
  • végiggondoljuk elvesztett kapcsolatainkat
  • feltérképezzük feldolgozatlan érzéseinket, beteljesítjük lezáratlan kapcsolatainkat

Az egyes alkalmakon közösen az adott napi témáról és a következő alkalomra készítendő otthoni feladatról fogunk beszélni. Az otthoni feladatot csak a pároddal fogod megosztani, akivel kölcsönösen titoktartást fogadtok egymásnak, így nem kell az egész csoport előtt elmesélned megéléseidet vagy hogy mi történt Veled.

 

A program sikeréhez elengedhetetlenül szükséges az otthoni feladatok következő alkalomra való elkészítése. Kiemelten fontos, hogy az egyes találkozókra szánt időn kívül további 30-60 percet szentelj az otthoni feladatok az ún. "Szívmunka" is elvégezésére.

 

Részvételi információk

Program időtartama: 8 héten keresztül heti 1-szer találkozunk. A csoportot és az alkalmakat megbontani nem lehet, a foglalkozások egymásra épülnek, ezért kérlek, csak akkor jelentkezz, ha vállalod, hogy az összes alkalmon részt veszel.

Ha úgy érzed, hogy inkább egyéni ütemben haladnál, akkor a Gyászfeldolgozás Módszer® Egyéni Programot ajánlom számodra.

 

A programon való részvételhez szükséges egy félórás díjmentes előzetes konzultáció, amelyen közösen döntjük el a gyászfeldolgozás  formáját és ütemezését. Időpont egyeztetés ügyében kérlek, keress +36-30-650-7426 telefonszámon vagy töltsd ki a jelentkezési lapot.

 

A program bevezető ára: 8 alkalom × 6.000 Ft/fő/alkalom = 48.000 Ft/fő (nem tartalmazza a Gyógyulás a gyászból című kézikönyvet). Amennyiben szeretnéd a módszert elsajátítani, de a részvételi díj összege akadályoz a részvételben, kérlek, keress bizalommal ez ügyben.

 

Tervezett kezdési időpont: 2024. augusztus 27. 17:00

Gyászfeldolgozás Módszer® Csoportos Támogató Program

A Kent State University (Ohio, USA) munkatársai, Dr. Rachael D. Nolan és Dr. Jeffery S. Hallam által vezetett kutatás arra irányult, hogy a veszteséget átélt személyek számára elérhető, különféle módszerek mennyire hatékonyak a gyászfeldolgozás szempontjából. 2019. februárjában az American Journal of Health Education című szaklapban két tudományos cikkben publikálták a kutatási eredményüket, ami szerint „A Gyászfeldolgozás Módszer® egy bizonyítékok által informált (evidence-informed), gyakorlatorientált program, ami hatékonyan csökkenti a gyász tüneteit és segíti a gyász feldolgozását.”

A kutatások azt mutatják, hogy a Gyászfeldolgozás Módszer® 8 alkalmas Csoportos Támogató Program Specialisták által vezetett alkalmai – a veszteség típusától függetlenül – hatékonyan támogatják a gyász tüneteivel való megküzdést.  A módszer tényleges hatással van a résztvevők gyászfeldolgozással kapcsolatos tudására, attitűdjére, hiedelmeire és viselkedésére.

Bővebben: Kutatások bizonyítják a módszer hatékonyságát

A Gyászfeldolgozás Módszer Csoportos Támogató Program önsegítő cselekvésprogram, nem minősül egészségügyi tevékenység folytatásának, pszichoterápiás eljárásnak, sem annak kiegészítésére, támogatására, bármely az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény (a továbbiakban: Eü. tv.) hatálya alá tartozó konvencionális vagy nem-konvencionális gyógyító vagy természetgyógyászati eljárásnak. A Gyászfeldolgozás Módszer nem irányul mentális vagy fizikai betegségek diagnosztizálására, nem helyettesíti az orvosi diagnózist, sem az orvosi kezelést.

Jelentkezés

A programra való jelentkezéshez  kérlek kattints az alábbi gombra!