Találkozások önmagaddal

A "Találkozások önmagaddal" kiscsoportos nyitott, önismereti művészetterápiás foglalkozás felnőttek részére. Célja, hogy inspiráló, megtartó és biztonságos közegben, alkotáson és játékokon keresztül fedezd fel belső világodat, kapcsolódj másokhoz. Lehetőséget teremt az érzelmek, gondolatok szabad kifejezésére, együttgondolkodásra, lélekemelő kikapcsolódásra. A program eredményeként inspiráltabbá, felszabadultabbá válsz, új távlatokat pillanthatsz meg, választ kaphatsz a kérdéseidre.

Miről szól a "Találkozások önmagaddal" program?

Önismereti témák mentén kapcsolódunk. A fókuszban  Te vagy, és a témával kapcsolatos érzéseid, gondolataid, megéléseid.


A programon a művészet eszközeit hívjuk segítségül, hogy felfedezzük önmagunkat. Alkotunk, írunk, asszociációs kártyákkal játszunk, hogy meghívjuk gondolatainkat és érzéseinket.


Beszélgetünk az alkotásokról, megéléseinkről. Reagálunk egymás gondolataira, együtt gondolkodunk. A folyamat által ráláthatsz önmagadra, a lelki működésedre, másokkal való kapcsolódásaidra. A többiek visszajelzései hozzásegíthetnek, hogy új nézőpontokból tekinthess önmagadra, kihívásaidra, új lehetőségeket fedezz fel, inspirálódva, feltöltődve haladj tovább az utadon.


A foglalkozásokon alkalmazott technikákhoz nincs szükség művészeti adottságra, jártasságra vagy előképzettségre. Ha tudsz húzni egy vonalat, akkor bátran csatlakozz!


Gyere el, ha szívesen mélyítenéd az önismereted, kapcsolódnál másokhoz egy megtartó, biztonságos közösségben.

Találkozások önmagaddal
Találkozások önmagaddal

Kinek ajánlom a programot?

Jó helyen jársz, ha

 • elakadtál és válaszokat keresel
 • mélyítenéd önismeretedet
 • tudatosabbá szeretnél válni
 • megtapasztalnád, hogy milyen, amikor bármit kimondhatsz, megfogalmazhatsz, mert minden érzésnek, gondolatnak helye és érvénye van
 • kíváncsi és nyitott vagy új nézőpontokra, gondolkodásmódokra
 • lélekemelő kikapcsolódást keresel
 • megtartó, biztonságos, ítéletmentes légkörben beszélgetnél
 • szívesen kapcsolódnál másokhoz
 • kipróbálnád a művészetterápiát
 • ha most nem szeretnél elköteleződni egy sok-alkalmas csoporthoz

Részvételi információk

Az egyes csoport alkalmak önállóan egészek, így nem probléma, ha nem tudsz minden alkalmon részt venni.


A program helyszíne: Lélek-Kintsugi Műhely - Veszprém, Levendula üzletház (Ady utca 7/B) 2. emelet 9.


Program időpontja: minden páros héten, kedden 9:00-11:30
Jelentkezési határidő: az időpontot megelőző hétfő 12:00.


Tervezett  időpontok:

 • 2024. 04. 16. kedd,
 • 2024. 04. 30. kedd
 • 2024. 05. 14. kedd
 • 2024. 05. 28. kedd
 • 2024. 06. 11. kedd
 • 2024. 06. 25. kedd
 • 2024. 07. 09. kedd
 • 2024. 07. 23. keddA program normál díja: 7.500 Ft/fő/alkalom, amely tartalmazza a felhasznált anyagokat, helyiségbérletet. Amennyiben szeretnél a programon részt venni, de a részvételi díj előteremtése nehézségbe ütközik, kérlek, keress bizalommal.


A programot minimum 3 fő és maximum 8 fő részvételével tartom meg, ezért kérlek, regisztrálj a jelentkezési lapon a hétfő 12 óráig. Amennyiben a határidőn túl jelentkeznél, keress telefonon!

Találkozások önmagaddal

A művészetterápiás foglalkozásokon a művészet eszközeit felhasználva dolgozhatsz fel egy-egy témát. Az önkifejezés eszközei lehetnek például montázs készítés, rajzolás, festés, agyagozás, kreatív írás, egy irodalmi szöveg, zene vagy mozgás – mozdulatsor. A művészetterápiás alkotás célja, hogy a belső folyamataidat, gondolatvilágodat megjelenítsd, majd beszélgetés keretében megértsd. Az alkotás, önkifejezés során nemcsak a tudatos, hanem a tudatalattidban rejtőző érzéseket, vágyakat is megjeleníted szimbólumok formájában. A szimbólumok lehetőséget adnak, hogy ellentmondó vagy elfogadhatatlan tartott érzéseid, gondolataid is felszínre kerüljenek, ezáltal megkönnyebbülést, gyógyulást eredményezzenek.

A művészetterápiás alkotás kapcsán az elkészült művek esztétikája egyáltalán nincs fókuszban. A programon alkalmazott technikákhoz nincs szükség művészeti adottságra, tehetségre vagy előképzettségre. Ha tudsz húzni egy vonalat, akkor bátran csatlakozz!

A művészetterápiás foglalkozás nem minősül egészségügyi tevékenység folytatásának, pszichoterápiás eljárásnak, sem annak kiegészítésére, támogatására, bármely az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény (a továbbiakban: Eü. tv.) hatálya alá tartozó konvencionális vagy nem-konvencionális gyógyító vagy természetgyógyászati eljárásnak. A művészetterápiás foglalkozás nem irányul mentális vagy fizikai betegségek diagnosztizálására, nem helyettesíti az orvosi diagnózist, sem az orvosi kezelést. A program során az MMSZKE etikai kódexben rögzített normákkal összhangban járok el.

Jelentkezés

A programra való jelentkezéshez  kérlek kattints az alábbi gombra!