Gyászfeldolgozás Módszer® Egyéni Program

A Gyászfeldolgozás Módszer® Egyéni Program során saját időbeosztásodnak megfelelően - akár 4 hét alatt - sajátíthatod el a veszteségek hatékony érzelmi feldolgozását. A programban való részvétellel nemcsak a jelenlegi gyászodat tudod feldolgozni, hanem más korábbi és jövőbeli veszteségeidet is kezelni tudod.  A programot követően a Módszer rendszeres alkalmazásával  a háborgó lelked békére lel.

Gyászfeldolgozás Módszer® bemutatása

Gyászfeldolgozás Módszer®  John W. James és Russell Friedman által kidolgozott, Egyesült Államokból származó, egyszerű cselekvésprogram, amelynek elvégzése mindenki számára meghozza a várva várt valódi enyhülést, és az életbe való visszatérést, akármilyen tragédia törte is össze a szívét.

 

Nemcsak szerettünk halála esetén élhetjük át a gyászt, hanem egészségügyi állapotunkban bekövetkezett változások, válás, munkahely elvesztése vagy váltás, anyagi biztonság megrendülése, természetes sorsfordulókkal és a fejlődéssel járó szükségszerű veszteségek esetén is. Vagyis még olyankor is, amikor egy várva várt esemény köszönt be az életünkbe – például új otthonunkba költözünk, lediplomázunk és kilépünk a munka világába vagy akár kisbabánk születik.

Gyászolhatsz olyankor is, ha szeretted egészségügyi állapotában áll be olyan fordulat, hogy már nem tudtok a régi, megszokott módon kapcsolódni, beszélgetni. Akkor is átélheted a gyászt, amikor azt érzed, hogy az életed nem úgy sikerült, ahogy szeretted volna.

 

A Gyászfeldolgozás Módszer® kidolgozását az a tapasztalat hívta életre, hogy azok az ismeretek és tanácsok, amelyeket napjainkban a gyászról és annak feldolgozásáról tudunk, felszínesek és nem segítenek az érzelmi megkönnyebbülésben. Megszűntek a hagyományos társadalmi rítusok, melyek segítették az akut gyász érzelmi szabadon engedését, és a közvetlen kapcsolatainkban is tapasztalható elmagányosodás sem segíti a veszteségeink feldolgozását.

 

A Gyógyulás a gyászból kézikönyv programján végighaladva a Módszer Specialistái segítik a gyászolókat abban, hogy beazonosítsák feldolgozatlan veszteségeiket és a program feladatainak elvégzésével megismerjék a feldolgozás élményét és egy élethosszig tartó eszközt kapjanak a veszteségeik feldolgozásához.

 

 

 

Gyászfeldolgozás Módszer® Egyéni Program
Gyászfeldolgozás Módszer® Egyéni Program

Gyászfeldolgozás Módszer® elsajáítításáról

A Gyászfeldolgozás Módszer® célja, hogy a lezáratlan kapcsolatok érzelmi beteljesülésének elérésével megtörténhessen a történtekkel való megbékélés, aminek eredményeként visszakapjuk a boldogabb és teljesebb életre való eredendő képességünket és energiánkat.

 

Érzelmileg biztonságos, megtartó és szeretetteljes környezetben kísérlek a programon, ami során

  • beszélni fogunk arról, hogy mi a gyász és mit jelent a gyászfeldolgozás
  • megismerjük a gyász tipikus és egészséges ismérveit, valamint a feldolgozatlan gyász jeleit
  • felfedezzük azokat az átmeneti energiafelszabadítókat, amelyekkel elfedjük a gyászunkat
  • felderítjük azokat a veszteségeket, amelyek negatívan befolyásolják mai életünket
  • végiggondoljuk elvesztett kapcsolatainkat
  • feltérképezzük feldolgozatlan érzéseinket, beteljesítjük lezáratlan kapcsolatainkat

Az egyes alkalmakon az adott napi témáról és a következő alkalomra készítendő otthoni feladatról fogunk beszélni, valamint megosztod az otthon készített feladatodat.

 

A program sikeréhez elengedhetetlenül szükséges az otthoni feladatok következő alkalomra való elkészítése. Kiemelten fontos, hogy az egyes találkozókra szánt időn kívül további 30-60 percet szentelj az otthoni feladatok az ún. "Szívmunka" is elvégzésére.

 

Részvételi információk

Program időtartama: az Egyéni Program 7 alkalomból áll.  Az Egyéni Program lehetővé teszi, hogy a számodra legkényelmesebb, legmegfelelőbb ütemben haladj, így akár 4 hét alatt is elsajátíthatod a módszert. Az egyes ülések között minimum 2 nap, maximum 2 hét telhet el.

 

Ha úgy érzed, hogy inkább közösségben vennél részt a programon, akkor a Gyászfeldolgozás Módszer® 8 hetes Csoportos Támogató Csoportot ajánlom számodra.

 

A programon való részvételhez szükséges egy félórás díjmentes előzetes konzultáció, amelyen közösen döntjük el a gyászfeldolgozás  formáját és ütemezését. Időpont egyeztetés ügyében kérlek, keress telefonon vagy töltsd ki a jelentkezési lapot.

 

A program ára: 7 alkalom × 13.000 Ft/alkalom/fő = 91.000 Ft/fő (nem tartalmazza a Gyógyulás a gyászból című kézikönyvet).

Ha szeretnéd a módszert elsajátítani, de a részvételi díj előteremtése nehézségbe ütközik, kérlek, keress bizalommal.

 

Gyászfeldolgozás Módszer® Egyéni Program

A Kent State University (Ohio, USA) munkatársai, Dr. Rachael D. Nolan és Dr. Jeffery S. Hallam által vezetett kutatás arra irányult, hogy a veszteséget átélt személyek számára elérhető, különféle módszerek mennyire hatékonyak a gyászfeldolgozás szempontjából. 2019. februárjában az American Journal of Health Education című szaklapban két tudományos cikkben publikálták a kutatási eredményüket, ami szerint „A Gyászfeldolgozás Módszer® egy bizonyítékok által informált (evidence-informed), gyakorlatorientált program, ami hatékonyan csökkenti a gyász tüneteit és segíti a gyász feldolgozását.”

A kutatások azt mutatják, hogy a Gyászfeldolgozás Módszer® 8 alkalmas Csoportos Támogató Program Specialisták által vezetett alkalmai – a veszteség típusától függetlenül – hatékonyan támogatják a gyász tüneteivel való megküzdést.  A módszer tényleges hatással van a résztvevők gyászfeldolgozással kapcsolatos tudására, attitűdjére, hiedelmeire és viselkedésére.

Bővebben: Kutatások bizonyítják a módszer hatékonyságát

A Gyászfeldolgozás Módszer Egyéni Program önsegítő cselekvésprogram, nem minősül egészségügyi tevékenység folytatásának, pszichoterápiás eljárásnak, sem annak kiegészítésére, támogatására, bármely az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény (a továbbiakban: Eü. tv.) hatálya alá tartozó konvencionális vagy nem-konvencionális gyógyító vagy természetgyógyászati eljárásnak. A Gyászfeldolgozás Módszer nem irányul mentális vagy fizikai betegségek diagnosztizálására, nem helyettesíti az orvosi diagnózist, sem az orvosi kezelést.

Jelentkezés

A programra való jelentkezéshez  kérlek kattints az alábbi gombra!