A kedvesség ereje

Gondolatok a kedvesség hatalmáról. Egy szívből jövő mosoly, egy jó szó nem kerül semmibe, mégis csodákra lehet képes
kedvesség

Egy régebbi történetet szeretnék Veled megosztani arról, hogy mennyire vagyunk hatással egymásra – akarva-akaratlanul.  

kedvesség

Még Karácsony előtt találkoztam egy szívemhez közel álló ismerőssel hivatalos ügyben. Nagy meglepetésemre egy saját készítésű, tüneményes karácsonyi tündérlánnyal ajándékozott meg. Ami miatt pedig mindezt megosztom Veletek, az az ajándék „mögötti” történet.

Történt ugyanis, hogy még szeptemberben, nagy rohanás közepette összefutottunk. Megörültem neki, így „Jaj, de örülök, hogy látlak!” felkiáltással üdvözöltem, pár szót váltottunk, és aztán mindenki ment a dolgára.

Utólag elmesélte, hogy az akkori találkozásunkkor egy komoly, az élete egy részét meghatározó döntés előtt állt, és a megnyilvánulásom segített neki a döntése meghozatalában. Köszönete és hálája jeléül készítette nekem a babát. 

Mi ebből a tanulság?

Soha nem tudhatjuk, hogy szavaink, gesztusaink akaratlanul is milyen és mekkora hatással vannak embertársainkra. Sokszor egy őszinte mosoly, egy kedves mondat is megérintheti a másikat, és akár átlendítheti őt egy nehézségen.

Az ajándékba kapott tündérlány mindig emlékeztetni fog arra, hogy a kedvességnek, az szívből jövő szavaknak, mosolynak mekkora ereje van. Hálásan köszönöm!

További bejegyzések