Kapcsolódjunk!

Gondolatok egy induló blog margójára. Miért blogolok? Mi a blog célja? Miről fog szólni? Olvasd tovább, hogy a kérdésekre választ kapj!

Kedves Olvasó!

„Kapcsolódjunk” címet adtam blogom első bejegyzésének. Kalandos, tapasztalásban bővelkedő út áll mögöttem. Sok minden átalakult bennem és körülöttem az elmúlt években. Azt gondolom, hogy végre megérkeztem oda, ahova születésemtől fogva vágytam.

Kapcsolódjunk

Miért blogolok?

Minap egy videós kurzus kapcsán arra a kérdésre kellett válaszolnom, hogy ki vagyok. Először az automatikus „sablonos” válaszok jöttek, hogy „édesanya, feleség, vállalkozó”. Aztán egy picit elgondolkodva megérkezett egy izgalmas, még számomra is első hallásra meglepő válasz:

egy nő, akinek valódi vágya másokat biztonságban, megengedő térben kísérni a nehézségeik megoldásában, gyászuk, veszteségük feldolgozásában, majd támogatni őket abban, hogy megtalálják az utat a teljes, önazonos élethez.

Ismerkedve, ízlelgetve ezt a mondatot beláttam, hogy valóban így van – legyen szó a családtagjaimról vagy egy ismeretlenről. 

Mások vagyunk. Máshol tartunk az életünkben. Mások a vágyaink, céljaink. Mások a megéléseink.

Az én megélésem egy a sok közül, és a bölcsek köve sincs nálam.

Mindezek ellenére azt gondolom, hogy sokat tanultam különböző szemléletű „iskolákban” – kezdve a mérnök képzéstől a spirituális tanokig. Ezeket az ismereteket beépítettem az életembe is, megtapasztaltam azok hatásait.

Felismerve a belső vágyam, hívást érzek arra, hogy megosszam mindazt a tudást, tapasztalást, ami bennem van – bízva abban, hogy megérkezik azokhoz, akiknek mindez segítségükre van. 

Mi a blog célja?

A blogom célja, hogy megmutassam a világomat, ezáltal lehetőséget kínálok Neked arra, hogy amit igaznak érzel, elvidd magad!

Lehet, hogy csak egy mondat, lehet, hogy egy nézőpont, és az is lehet, hogy semmit sem találsz, ami számodra most értékes. Előfordulhat, hogy egyáltalán nem értesz velem egyet – és ez is rendben van.

Lehet, hogy évekkel később fog eszedbe jutni az a módszer, amiről itt olvastál vagy ugrik be egy gondolat, ami átlendít egy holtponton. Az is lehet, hogy mélyen megérint valami, és úgy érzed, hogy kapcsolódni szeretnél velem.

Bárhogy is történik, hiszem, hogy nincsenek véletlenek. Minden találkozás és kapcsolódás lehetőséget hordoz, és csak rajtunk áll, hogy mit kezdünk vele.

Miről fog szólni a blog?

Szó esik különböző segítő módszerekről, személyes gondolatokról és megélésekről. Tippeket, ötleteket adok azzal kapcsolatban, hogyan gondoskodhatsz önmagadról, de olvashatsz különböző témával kapcsolatos könyv- és filmajánlókat is. A blog fő témái: önismeret, útkeresés, kreativitás, gyász- és veszteségfeldolgozás. 

Mindarról, ami nekem sokat adott az utam során, a nehézségek során, vagy amiről úgy érzem, hogy segíthetett volna.

Ismerd meg a világom!

Vidd magaddal, ami megérint! Küldd el annak, aki hasznát veszi!

További bejegyzések