Rajzmeditáció© alap program

A Rajzmeditáció© művészetterápiás kreatív foglalkozás, ahol a rajzolás segítségével tapasztalhatod meg a relaxált tudatállapot csodálatos élményét, valamint rácsodálkozhatsz, hogy a rajzaid mit mesélnek Rólad. Jutalmad harmónia, belső béke, mélyebb önismeret és mindamellett lenyűgöző rajzaid lesznek. Biztosan veled is előfordult már, hogy egy unalmas értekezlet, tanóra alatt vagy hosszas várakozás, netán telefonálás közben önkéntelenül is elkezdtél firkálni, hogy megszakítsd a várakozás, tétlenség feszültségét.

A Rajzmeditáció© alap programról

A Rajzmeditáció© alap programon megtanulhatod a technika alapjait, az érzelemrajzolást, az alapmotívumokat, sormintákat, felületmintákat, virágmintákat és azt, hogy hogyan készítünk nyitott és zárt fantázia-kompozíciót. Megtapasztalhatod, mi a különbség a “kívülről befelé” és a “belülről kifelé” motívumok között.
Az egyszerű minták elsajátítása, a saját rajzok egyedi, előzetes tervek nélküli kivitelezése fejleszti a kreatív gondolkodási képességeket és növeli a szabadságérzetet.

 

A részvételhez művészeti előképzettség, adottság vagy tehetség nem szükséges. Ha tudsz húzni egy vonalat, akkor bátran csatlakozz!

 

Saját tapasztalataim és a résztvevők visszajelzése alapján jó szívvel ajánlom azok számára, akik

 • úgy érzik, hogy nem tudnak rajzolni, de szeretnének
 • fejleszteni szeretnék a kreativitásukat
 • gyerekként szerettek rajzolni, de aztán kikopott az életükből
 • belekóstolnának a művészetterápiás önismeretbe
 • akik szeretnek alkotni, de a rajzolás eddig kimaradt az életükből
 • lazítanának, de a „semmit csinálástól” megőrülnek
 • várandós édesanyáknak, akiknek fontos, hogy kisbabájuk érkezése után is legyen olyan könnyen elérhető lehetőség, amivel kikapcsolódhatnak
 • kisgyermekes édesanyáknak egy remek lehetőség arra, hogy akár a baba alvás idejében feltöltődhessenek

 

A program elsősorban felnőtteknek szól, de szülői felügyelet mellett akár már 12 éves kortól is részt lehet venni, így kitűnő lehetőség egy közös programnak.

Rajzmeditáció© alap program
Rajzmeditáció© alap program

Mi történik a foglalkozáson?

“Bemelegítésként” kirajzoljuk magunkból az érzelmeinket, majd belefogunk a mintarajzolásba. Az egyes modulok vezetett menetrend alapján, az oktató instrukciói és támogatása mellett kerülnek végrehajtásra.
A kész alkotások közül néhányat közösen megnézünk, megbeszéljük a hatását a szemlélőre és azt, ki mit lát a kész munkában.
Meghökkentő tapasztalatokat szerezhetsz arról, hogy mennyire árulkodik az alkotás a készítő aktuális lelkiállapotáról, az őt foglalkoztató kérdésekről és arról, hogy bizony minden alkotásban ott rejtőzik a válasz is a bennünket foglalkoztató kérdésekre!

Ezt követően megmutatom, hogy hogyan lesz a pont-pont-vesszőcskéből gyönyörű alkotás. Megtanítom az alapmotívumok, sorminták, felületminták, virágminták rajzolását, és azt, hogy hogyan készíthetsz nyitott és zárt fantázia-kompozíciót.

Hasznos információk

Szükséges eszközök, melyeket kérlek biztosítsd magadnak:
 • grafitceruza (HB/1B)
 • radír
 • fekete vékonyhegyű filctoll (0,3 - 0,4) ún. tűfilc
 • A5-ös méretű simalapú füzet vagy "Vázlatok" füzet

 

Az "Eszközök Rajzmeditációhoz" blogcikkben bővebben is olvashatsz, hogy mit érdemes beszerezned a programra.

 

Program időtartama: 5,5 óra (kb. 30 perces szünet)

Részvételi díj: 9900 Ft/fő

Jelentkezés: jelentkezési lap kitöltésével és a részvételi díj befizetésével vagy az ajándékutalvány számának megadásával tudod a helyedet biztosítani.

 • A program minimum 3 fő részvétele esetén indul. Amennyiben nincs meg a minimum létszám, a résztvevők a következő időpontban vehetnek részt a foglalkozáson, amelynek időpontjáról értesítést küldök.
 • A részvételi díj a részvevő meg nem jelenése esetén sem jár vissza - a programon való részvétel másra átruházható vagy egy éven belül egy későbbi workshopon való részvételre jogosít.

 

Többen szeretnétek jönni, de nem jó az időpont? Minimum 3 fő együttes jelentkezése esetén lehetőség van egyéni időpontban is részt venni a programon. Kérlek, jelentkezz az űrlapon, hogy megbeszéljük a részleteket és egyeztessünk időpontot!

 

A program ajándékutalvány formájában is megvásárolható, ami a vásárlástól számított 1 éven belül használható fel személyes vagy online Rajzmeditáció workshopra. Ajándékutalvány vásárlás részleteiről a Rajzmeditáció© ajándékutalvány pontban tájékozódhatsz.

Rajzmeditáció© alap program

A rajz az egyik legősibb önkifejezési eszköz. Rajzolgatás, firkálgatás közben – akár különösebb rajztudás nélkül is – kirajzoljuk magukból mindazt, ami a bennünk “dolgozik” és amit fontosnak tartunk.. Olykor fel sem tűnik, hogy firkálunk, és az elkészült „műveknek” sem tulajdonítunk nagy jelentőséget.

Pedig a rajzon megjelenő formák és szimbólumok meglepően sokat elárulnak érzelmi-hangulati állapotunkról és alapvető személyiségvonásainkról. Az elkészült művek sokszor a lelkünk mélyéről érkező jelképes üzenetek, hiszen a rajzolás révén a belső, tudattalan világunkkal kerülünk kapcsolatba.
Ha ezeket a rajzokat megtanuljuk értelmezni, jobban megérthetjük és elfogadhatjuk önmagunkat.

Rajzaink segítőkké válnak: nem ritkán elfojtott vágyak, érzelmek (harag, düh, félelem, szorongás), megoldatlan konfliktusok is megjelennek bennük , ami segít megérteni, tudatosítani a problémát és végül közelebb vihet a megoldáshoz.
Az önfeledt rajzolás közben egyfajta meditatív, relaxált tudatállapotba kerülsz, az ilyen relaxált állapotnak pedig számos pozitív élettani hatása van: javul az oxigénellátás, csökken az anyagcsere és a vér tejsavtartalma, javul a szervek vérellátása, endorfin, azaz boldogsághormon termelődik.
Nem utolsósorban a Rajzmeditáció© program segítségével ezentúl újabb eszközöd lesz a tartalmas, stresszoldó, kreatív énidő eltöltésére melyet bármikor használhatsz.

Jelentkezés

A programra való jelentkezéshez  kérlek kattints az alábbi gombra!