Rajzmeditáció alap program

A Rajzmeditáció © művészetterápiás kreatív foglalkozás, ahol a rajzolás segítségével tapasztalhatod meg az önismeret csodálatos élményét. Jutalmad harmónia, stresszoldás, belső béke és lenyűgöző rajzaid lesznek. Biztosan veled is előfordult már, hogy egy unalmas értekezlet, tanóra alatt vagy hosszas várakozás, netán telefonálás közben önkéntelenül is elkezdtél firkálni, hogy megszakítsd a várakozás, tétlenség feszültségét.

Miről szól az alap program?

Az alap programon megtanulhatod a technika alapjait, az érzelemrajzolást, az alapmotívumokat, sormintákat, felületmintákat, virágmintákat és azt, hogy hogyan készítünk nyitott és zárt fantázia-kompozíciót. Megtapasztalhatod, mi a különbség a “kívülről befelé” és a “belülről kifelé” motívumok között.
Az egyszerű minták elsajátítása, a saját rajzok egyedi, előzetes tervek nélküli kivitelezése fejleszti a kreatív gondolkodási képességeket és növeli a szabadságérzetet.

Rajzmeditáció alap program
Rajzmeditáció alap program

Mi történik a foglalkozáson?

“Bemelegítésként” kirajzoljuk magunkból az érzelmeinket, majd belefogunk a mintarajzolásba. Az egyes modulok vezetett menetrend alapján, az oktató instrukciói és támogatása mellett kerülnek végrehajtásra.
A kész alkotások közül néhányat közösen megnézünk, megbeszéljük a hatását a szemlélőre és azt, ki mit lát a kész munkában.
Meghökkentő tapasztalatokat szerezhetsz arról, hogy mennyire árulkodik az alkotás a készítő aktuális lelkiállapotáról, az őt foglalkoztató kérdésekről és arról, hogy bizony minden alkotásban ott rejtőzik a válasz is a bennünket foglalkoztató kérdésekre!

Ezt követően megmutatom, hogy hogyan lesz a pont-pont-vesszőcskéből gyönyörű alkotás. Megtanítom az alapmotívumok, sorminták, felületminták, virágminták rajzolását, és azt, hogy hogyan készíthetsz nyitott és zárt fantázia-kompozíciót.

Hasznos információk

A programon való részvételhez előzetes rajztudás nem szükséges. Ha utoljára az iskolában rajzoltál, akkor is bátran csatlakozz!

Program időtartama: 5,5 óra (kb. 30 perces szünet)

Részvételi díj: 9900 Ft/fő. A részvételi díj a részvevő meg nem jelenése esetén sem jár vissza - a programon való részvétel másra átruházható vagy egy éven belül egy későbbi workshopon való részvételre jogosít

Szükséges eszközök, melyeket kérlek hozz magaddal:

  • grafitceruza (HB/1B)
  • radír
  • fekete vékonyhegyű filctoll (0,3 - 0,4) ún. tűfilc
  • A5-ös méretű simalapú füzet vagy "Vázlatok" füzet
Rajzmeditáció alap program

A rajz az egyik legősibb önkifejezési eszköz. Rajzolgatás, firkálgatás közben – akár különösebb rajztudás nélkül is – kirajzoljuk magukból mindazt, ami a bennünk “dolgozik” és amit fontosnak tartunk.. Olykor fel sem tűnik, hogy firkálunk, és az elkészült „műveknek” sem tulajdonítunk nagy jelentőséget.

Pedig a rajzon megjelenő formák és szimbólumok meglepően sokat elárulnak érzelmi-hangulati állapotunkról és alapvető személyiségvonásainkról. Az elkészült művek sokszor a lelkünk mélyéről érkező jelképes üzenetek, hiszen a rajzolás révén a belső, tudattalan világunkkal kerülünk kapcsolatba.
Ha ezeket a rajzokat megtanuljuk értelmezni, jobban megérthetjük és elfogadhatjuk önmagunkat.

Rajzaink segítőkké válnak: nem ritkán elfojtott vágyak, érzelmek (harag, düh, félelem, szorongás), megoldatlan konfliktusok is megjelennek bennük , ami segít megérteni, tudatosítani a problémát és végül közelebb vihet a megoldáshoz.
Az önfeledt rajzolás közben egyfajta meditatív, relaxált tudatállapotba kerülsz, az ilyen relaxált állapotnak pedig számos pozitív élettani hatása van: javul az oxigénellátás, csökken az anyagcsere és a vér tejsavtartalma, javul a szervek vérellátása, endorfin, azaz boldogsághormon termelődik.
Nem utolsósorban a Rajzmeditáció© program segítségével ezentúl újabb eszközöd lesz a tartalmas, stresszoldó, kreatív énidő eltöltésére melyet bármikor használhatsz.

Jelentkezés

A programra való jelentkezéshez  kérlek kattints az alábbi gombra!