Rajzmeditáció© haladó program

A Rajzmeditáció© művészetterápiás kreatív foglalkozás, ahol a rajzolás segítségével tapasztalhatod meg az önismeret csodálatos élményét. Jutalmad harmónia, stresszoldás, belső béke és lenyűgöző rajzaid lesznek. Biztosan veled is előfordult már, hogy egy unalmas értekezlet, tanóra alatt vagy hosszas várakozás, netán telefonálás közben önkéntelenül is elkezdtél firkálni, hogy megszakítsd a várakozás, tétlenség feszültségét.

Miről szól a Rajzmeditáció© haladó program?

"Színezd újra, színezd újra az életed, ha megfakulna, ne menekülj csak színezd újra!" Magna Cum Laude

 

A Rajzmeditáció© haladó vagy más néven  3D/színes napon az alkotást grafitceruzás árnyékolással és “papírból kiugró” alkotásokkal folytatjuk. Megismerkedünk a színekkel történő érzelemrajzolással, a színes ceruzával történő árnyékolással is, és személyre szabott mandalát rajzolunk a saját erősítő színeinkkel.

A programon elsajátított technikával akár a korábbi rajzaidat is plasztikussá és izgalmassá teheted. A színekkel, illetve azok hatásaival megismerkedve pedig még tudatosabban használhatod az alkotást önmagad megismerésére, erősítésére vagy a vágyott lelkiállapot elérésére.

 

 

Rajzmeditáció© haladó program
Rajzmeditáció© haladó program

Mi történik a foglalkozáson?

Először megtanuljuk, hogy hogyan tudunk grafitceruzával 3 dimenziós hatást elérni Rajzmeditációs kompozíciókban a fényt és árnyékot hangsúlyozva, majd készítünk ezzel egy rajzot.

 

Utána megtanuljuk, hogy hogyan lehet a különböző anyagokat – pl. puha anyagokat és fényes felületeket - grafittal érzékeltetni. Ezt követően lépésről lépésre közösen készítünk egy rajzot, amit aztán önállóan színezel ki a tanultak alapján.

 

Ezt követően megismerkedünk a színes érzelem rajzolással: ismét szembenézünk az egyes érzésekhez köthető vonalainkkal, ezúttal már színekkel kiegészítve.

 

Végül két színes kompozíciót rajzolunk: „papír-robbanás” című alkotásban színes ceruzával gyakoroljuk az árnyékolást, illetve  lépésről-lépésre rajzolunk egy mandalát, amit aztán saját erősítő színeiddel színezhetsz ki. A programon saját módszeremmel állapítom meg, hogy melyik szín támogat leginkább, de megmutatom azt is, hogy a későbbiekben hogyan választhatod ki saját magad számára a legmegfelelőbb árnyalatokat.

Hasznos információk

Szükséges eszközök, melyeket kérlek hozz magaddal:

  • grafitceruza (2B/3B)
  • radír
  • fekete vékonyhegyű filctoll (0,3 - 0,4) ún. tűfilc
  • A5-ös méretű simalapú füzet vagy "Vázlatok" füzet (lehet az alap programon használt füzet)
  • minimum 12 db-os színes ceruza készlet

 

Az "Eszközök Rajzmeditációhoz" blogcikkben bővebben is olvashatsz, hogy mit érdemes beszerezned a programra.

 

A programon való részvétel feltétele a Rajzmeditáció© alap program elvégzése.

 

Program időtartama: 5,5 óra (kb. 30 perces szünet)

 

Részvételi díj: 9900 Ft/fő.

 

Jelentkezés: jelentkezési lap kitöltésével és a részvételi díj befizetésével vagy az ajándékutalvány számának megadásával tudod a helyedet biztosítani.

  • A program minimum 3 fő részvétele esetén indul. Amennyiben nincs meg a minimum létszám, a résztvevők a következő időpontban vehetnek részt a foglalkozáson, amelynek időpontjáról értesítést küldök.
  • A részvételi díj a részvevő meg nem jelenése esetén sem jár vissza - a programon való részvétel másra átruházható vagy egy éven belül egy későbbi workshopon való részvételre jogosít.

 

A program ajándékutalvány formájában is megvásárolható, ami a vásárlástól számított 1 éven belül használható fel személyes vagy online Rajzmeditáció workshopra. Ajándékutalvány vásárlás részleteiről a Rajzmeditáció© ajándékutalvány pontban tájékozódhatsz.

Rajzmeditáció© haladó program

A rajz az egyik legősibb önkifejezési eszköz. Rajzolgatás, firkálgatás közben – akár különösebb rajztudás nélkül is – kirajzoljuk magukból mindazt, ami a bennünk “dolgozik” és amit fontosnak tartunk.. Olykor fel sem tűnik, hogy firkálunk, és az elkészült „műveknek” sem tulajdonítunk nagy jelentőséget.

Pedig a rajzon megjelenő formák és szimbólumok meglepően sokat elárulnak érzelmi-hangulati állapotunkról és alapvető személyiségvonásainkról. Az elkészült művek sokszor a lelkünk mélyéről érkező jelképes üzenetek, hiszen a rajzolás révén a belső, tudattalan világunkkal kerülünk kapcsolatba.
Ha ezeket a rajzokat megtanuljuk értelmezni, jobban megérthetjük és elfogadhatjuk önmagunkat.

Rajzaink segítőkké válnak: nem ritkán elfojtott vágyak, érzelmek (harag, düh, félelem, szorongás), megoldatlan konfliktusok is megjelennek bennük , ami segít megérteni, tudatosítani a problémát és végül közelebb vihet a megoldáshoz.
Az önfeledt rajzolás közben egyfajta meditatív, relaxált tudatállapotba kerülsz, az ilyen relaxált állapotnak pedig számos pozitív élettani hatása van: javul az oxigénellátás, csökken az anyagcsere és a vér tejsavtartalma, javul a szervek vérellátása, endorfin, azaz boldogsághormon termelődik.
Nem utolsósorban a Rajzmeditáció© program segítségével ezentúl újabb eszközöd lesz a tartalmas, stresszoldó, kreatív énidő eltöltésére melyet bármikor használhatsz.

Jelentkezés

A programra való jelentkezéshez  kérlek kattints az alábbi gombra!